Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Kadın Kolları 7. Olağan Kongresi'nde konuştu. Muhalefetin izlediği politikaları eleştiren Erdoğan, "22 yıldır bekliyorlar, bu kafayla giderlerse 222 yıl daha beklerler." ifadelerini kullandı.

"Kadınların Desteği Başarı İçin Önemli"

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda partililere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınların siyasetteki önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Kadınları dışlayan hiçbir siyasi hareket başarıya ulaşamaz. Biz, partimizin kuruluşundan bu yana kadınlarımızı siyasetin merkezine aldık. Teşkilatlarımızı üçlü yapı üzerine kurarak kadınlarımızı ve gençlerimizi her zaman ön planda tuttuk. Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzü daha da güçlendireceğiz."

Kadın seçmenlerin siyasi süreçteki belirleyici rolüne vurgu yapan Erdoğan, "Yüzde 50 oy hedefimizi yine yakalayacağız. Eğer oylarımız istediğimiz seviyede değilse, kadınlara kendimizi yeterince anlatamıyoruz demektir." diyerek aile içindeki etkilerine de değindi.

Muhalefete Eleştiri: "İktidarı Beklemekle Gelmez"

Konuşmasında muhalefeti eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefet, 22 yıldır bekliyor. Bu anlayışla devam ederlerse 222 yıl daha beklerler." diyerek, iktidarın ancak çalışarak kazanılabileceğini ifade etti.

Muhalefetin kendi içindeki tartışmalara odaklandığını belirten Erdoğan, "Kendi aralarında sürekli çekişmekten ülkenin meselelerine odaklanamıyorlar. Bu yüzden milletimiz kaderini onlara teslim etmez." şeklinde konuştu.

"Seçim Takvimi Belli, Spekülasyonlara Gerek Yok"

Yerel seçim sürecine yönelik tartışmalara da değinen Erdoğan, "Belediyecilik hizmetleri bakımından irtifa kaybeden başkanlar, henüz ortada bir şey yokken belirsiz adaylık tartışmalarına giriyor. Ancak biz bu oyuna gelmeyiz. Seçimlerin ne zaman yapılacağını gayet iyi bilenlerdeniz." ifadelerini kullandı.

"Aile Kurumunu Güçlendireceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin geleceği için aile yapısının korunması gerektiğini belirterek, "Evlilikler azalırken boşanmalar artıyor. Nüfus projeksiyonlarına göre 2035’ten sonra gerileme riskiyle karşı karşıyayız. 2025 yılını 'Aile Yılı' ilan ederek, yeni politikaları devreye alacağız." dedi.

Türkiye'nin güçlü bir geleceğe sahip olması için aile kurumunun desteklenmesi gerektiğini belirten Erdoğan, toplumsal değerlerin korunmasının önemine vurgu yaptı.